Het oeuvre

Circa 200 werken heb ik tot nu toe geschreven. Hieronder staan enkele voorbeelden.

‘See the Sun Rising’ is een cyclus van dertien werken. De muziekwerken volgen de levensfases van de mens, in het licht van de betekenis van het leven voor de ziel. De muziek is harmonieus, verrassend, ontroerend en speels met onverwachte wendingen en toonhoogtes, net als het leven zelf. Toch gaat er een rust vanuit. Circa de helft van deze werken is geschreven voor piano en (alt)viool. Van de andere helft varieert de bezetting van klein ensemble tot orkest met magistrale zang. Deze zijn ook omgewerkt tot werken voor piano en (alt)viool.

‘Na dit leven’ is de titel van twaalf muziekwerken zoals deze kunnen worden ervaren tijdens een nabij-dood ervaring. Het eerste werk verklankt het moment van de overgang naar het hiernamaals. In de opvolgende werken wordt de ziel gevolgd in zijn reis door de sferen. Het is deels engelenzang. Deze muziek is ontstaan in contact met lichtwezens en verklankt heling in de sferen. Het zijn werken voor koor (zang), strijkers en houtblazers. De bezettingen worden op diverse manieren aangevuld met andere instrumenten.

‘Whale Music’ is een suite van negen werken. Deze werken zijn ontstaan in afstemming op walvissen, onze grotere broeders. De muziekwerken dragen de sfeer van de oneindigheid van de oceaan. Ondanks de veelal magistrale bezetting zijn ze verstillend.

‘De schone rivier’ is de naam van 2x zeven werken. De eerste zeven werken hangen samen met de alledaagse (spirituele) groeicyclus van de mens. De tweede zeven werken zijn visionair, beeldend. De bezetting van deze werken bestaat voornamelijk uit fluiten, hobo’s, strijkers en zang. Snaarinstrumenten zoals klassiek gitaar en harp zijn soms ook van de partij.

Wilt u de muziek beluisteren?

Concerten:

Sinds 2013 speel ik samen met Martin Hak eigen werken voor piano en (alt)viool. U kunt ons live beluisteren tijdens geplande concerten.
Wij treden ook op, op verzoek. U kunt ons boeken via het contactformulier.

CD's:

De Schone Rivier


In 1992 is door uitgeverij Akasha een CD gemaakt van de pianoversies van 'De Schone Rivier'. Deze CD is inmiddels ook te beluisteren, streamen of downloaden via de diverse streamingsdiensten zoals:

De Schone RivierApple MusicSpotify
In 2016 hebben Martin en ik voor promotiedoeleinden een CD gemaakt van de piano & (alt) vioolversies van 'See the Sun Rising'.

Wilt u helpen meer bekendheid te geven aan de muziek die we spelen? Graag horen wij dat van u.
en verder:

● Heeft u tijdens een nabij-dood ervaring muziek gehoord, dan ben ik bijzonder geïnteresseerd in uw reactie op mijn muziek. Graag wil ik u in de gelegenheid stellen om deze muziek te beluisteren.

● Bent u nieuwsgierig naar de andere muziek? Graag hoor ik dat van u. Deze grotere werken kan ik helaas alleen hoorbaar maken met behulp van een pc. Mijn grootste wens is dat deze muziek door musici wordt opgevoerd en opgenomen zodat het openbaar gemaakt kan worden.